Ensivaikutelma: HBO:n Britannia-sarja (2017)

Game of Thronesia saa odottaa 2019 vuoteen saakka, joten sen korvaajaksi tai vähintäänkin laastarisarjaksi on kyllä tilausta. Ajattelinkin tätä saumaa välittömästi nähdessäni ensimmäisen mainoksen Britanniasta (2017), joka julkaistiin katsottavaksi HBO Nordicilla 18.1.2018. Sarjaa mainostettiin ja mainostetaan HBO:n mittakaavassakin melko paljon, joten odotin siltä vähintään saman verran.

Britannia (2017)

Vuoteen 43 sijoittuvassa sarjassa roomalainen legioona hyökkää Britanniaan, jota kansoittavat toistensa kanssa sotivat klaanit ja huumehöyryiset druidit. Tiedän, että huumeiden käyttämisen esittäminen elokuvissa ja sarjoissa on hyvinkin suosittua ja sitä katsotaan mielellään, mutta itselleni hahmon tai hahmojen jatkuva humala- tai huumaustila on turhauttavaa seurattavaa (varsinkin jos huumaus näkyy myös kuvassa, joka on sumuinen tai heiluva niinkuin Britanniankin tapauksessa). Ajattelin kuitenkin, ettei muutama sienissä hyppelevä druidi voi kokonaista sarjaa pilata. Tavallaan niin ei käynytkään.

Minä jaksoin katsoa vain ensimmäisen jakson yhdeksästä ja senkin kahdessa osassa. Ensimmäiset kymmenen minuuttia olin jokseenkin lumouksen vallassa ja ihastelin miljöötä, puvustusta ja jopa dialogia (kaikessa karkeudessaan siinä oli erinomaisia juttuja). Pian keskittymiseni alkoi kuitenkin herpaantua ja huomasin viimeistään 30 minuutin kohdalla katsovani korkeintaan keskivertoista tekelettä, joka ei tule koskaan yltämään edes lähelle Game of Thronesin asettamaa rimaa.

Britannia ei löydä omaa sävyään ainakaan ensimmäisessä jaksossa. Tapahtumat poukkoilivat tilanteesta toiseen, klaanista seuraavaan ja huumeisesta druidista vaaleakasvoiseen tyttöön, josta on tarkoitus tulla nainen jonkinlaisessa initiaatioriitissä. Hahmoja tuntuu olevan paljon ja mikäli ymmärsin muiden kirjoituksista oikein, niitä tulee ensimmäisen kolmen jakson kohdalla hirvittävän paljon lisääkin.

En voi mitään sille, etten kiinnostunut sarjasta tarpeeksi. Joitakuita Outlanderin, Vikingsin tai GoT:n faneja sarja voi kiehtoa joiltakin osin, mutta mistään eeppisestä uutuudesta ei todellakaan ole kyse. Sarjan dialogiin on sekoitettu hyvin vanhaa mutta myös erittäin modernia kieltä, mikä usein särähtää katsojan korvaan jo ensimmäisen jakson aikana. Näyttelijät ovat nimekkäitä, mutta joiltakin osin näytteleminen on todella ylilyötyä ja liian dramaattista. Itse pidin eniten sarjan "pahiksesta" eli roomalaislegioonan päälliköstä Aulus Plautiuksesta (David Morrissey) sekä karkotetusta, yliluonnollisia kykyjä osoittavasta Divis-druidista (Nikolaj Lie Kaas) ja hänen yllättävästä matkakumppanistaan.

Sarjan pienehkö budjetti näkyy valitettavan usein, vaikka suuri määrä rahaa ei sekään takaa sarjan erinomaisuutta. Jotenkin minua jäi tämä harmittamaan, sillä odotin jotain suurta kaiken sen hypen jälkeen. Lisäksi on mainittava, että sarjan intro oli todella omituinen tässä yhteydessä. Kiinnostaisi tietää, mitä sen valitsija on ajatellut. Intron voi kuulla tästä, mutta taustalla näkyy tapahtumia sarjasta trailerityyliin eikä siis varsinaista intron kuvitusta. Miettikää, jos GoT alkaisi kyseisellä kappaleella!

Mitä mieltä itse olet sarjasta? Paraneeko se seuraavissa jaksoissa?


Sarjarakastuja-asteikolla 4/10
IMDb-asteikolla 6.3/10


Tuomio:
Game of Thronesin epätoivoinen pikkuserkku

Sitaatti:
"What do you think Lucius, does he look weak to you?"
"Does he fuck. He's got muscles on his piss." (s01e01)

Jaksoja katsottu:
1/9

Kausia:
1 tällä hetkellä

Mistä voi katsoa:
HBO Nordic

Kommentit

Suositut tekstit